Съвет на мъдреците ще умува как да се вдигнат доходите на бургазлии

14:57, 11 апр 16 / Политика 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският съветник от НФСБ Георги Дражев иска да се създаде Граждански експертен съвет, наречен от него Съвет на мъдреците. Той лансира тази си идея в докладна записка, входирана за разглеждане в местния парламент на Бургас. Предложението му е Съветът да бъде към Комисията по международно сътрудничество, оперативни програми и неправителствени организации.

„Нито една стратегия не може да бъде осъществена без помощта и опита на онези мъдри хора, които създаваха индустрията, технологиите, стопанските и международни връзки, както и земеделските постижения и експортния потенциал на Република България. Това бяха стопански ръководители, много от които днес са пенсионери, но които заедно с останалите сега работещи биха подпомогнали със своите съвети, мъдрост, контакти, възстановяването на производствени предприятия от всички отрасли на индустрията и земеделието, които съществуваха и в основата на които бяха местните суровини, работна ръка и други ресурси“, мотивира решението си Георги Дражев.

Съветникът посочва няколко души, които смята да покани в Съвета на мъдреците. Това са председателят на бургаската търговско-промишлената палата Цанко Иванов, бившите кадри на нефтозавода Евтим Цинцарски и Тодор Люцканов, шефът на фирма за търговия с петролни продукти Ганчо Неделчев и др.

Дражев пише, че с помощта на подбраните от него „мъдреци“ ще се разработи оперативна стратегия с лесни и прости стъпки, които да доведат до ускорени резултати в увеличаването на доходите на населението. Защото „никой не е по-голям от хляба“, посочва общинският съветник.

Предложението на Георги Дражев ще бъде гласувано на предстоящата общинска сесия в края на този месец.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама