Крадец и тийнейджър без книжка предложиха подкуп на полицаи

14:59, 11 апр 16 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Образувани са две бързи производства за предложен подкуп на полицейски служители - престъпление по чл. 304а, алинея 1 от Наказателния кодекс, съобщиха от Окръжната прокуратура в Пазарджик.

На 9 април 27-годишен мъж от Пазарджик предложил и дал подкуп от 55 лева на полицейски служител, за да не бъде отвеждан в сградата на РУ на МВР - Пазарджик, заради извършена от него кражба на 8 април 2016 г. на дамско портмоне, което отнел от 25-годишна жена.

Служителят на МВР не е взел парите и е уведомил разследващ полицай, който е пристигнал на местопроизшествието, след което е бил извършен оглед и съставен протокол.

На 8 април 16-годишен тийнейджър в Сърница пък предложил и дал подкуп от 30 лева на полицейски служител - автоконтрольор при РУ на МВР - Велинград, за да не му състави акт за административно нарушение за това, че управлявал лек автомобил "Мазда 323", без да притежава шофьорска книжка.

Служителят на МВР не е взел парите и е уведомил разследващ полицай, като са извършени оглед и разпит на свидетел и е изготвен протокол.

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Пазарджик, продължават процесуалните действия по двата случая.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама