Започва детският конкурс “Да съхраним традициите”

15:11, 11 апр 16 / Култура 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Третото издание на конкурса за деца от предучилищна възраст стартира утре от 9 часа в Концертната зала на Общинския младежки дом. В тазгодишния състезателен формат участие ще вземат единадесет детски градини. Ще се включат и четири обединени детски заведения, както и две подготвителни групи за първи клас.

Събитието се организира с подкрепата на Община Шумен, ЦДГ №2 “Слънце”, Общинския младежки дом, в партньорство с Регионалния исторически музей и със съдействието на родители.

Конкурсните прояви се провеждат в три категории – изобразително изкуство, празнично-обредна система и танцово изкуство. Пресъздаване на народни обичаи, обреди, празници и предаване на културните ценности на българския народ могат да се видят във фолклорната  програма. Изпълненията ще оценява жури, съставено от педагог, фолклорист и хореограф.

Специалната награда от името на кмета на Шумен Любомир Христов ще се присъди за открояващо се майсторско и артистично изпълнение. Останалите отличия са за автентичен обичай, оригинален костюм (реквизит) сценография, оригинална хореография, многоброен състав. Публиката и журито също ще имат възможност да наградят своите фаворити.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама