Съдебна сага задържа в Азербайджан бившия президент на „Интер Баку“

15:29, 11 апр 16 25 555 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бившият президент на футболния клуб „Интер Баку“ Георги Николов не може да се върне в родината заради продължаваща съдебна сага в Азербайджан, макар да е търсил съдействие от всички оторизирани институции у нас. Бил е възпрепятстван да пътува и за постоперативен преглед и терапия на онкологично заболяване.

Това съобщи негов приятел от Варна в приемния ден на народния представител от ГЕРБ Пламен Манушев и помоли и за неговото съдействие. По думите му Николов не е обвиняем, а е призован като свидетел  по мега дело, свързано с Международната банка на Азербайджан, която е създател и собственик на клуба.

Николов поема поста президент на „Интер Баку“ през 2006 г., като за 9 сезона отборът печели 2 титли на страната, три пъти е втори и два пъти трети. Проблемите му започват през март миналата година, когато настъпват промени в структурата на генералния спонсор на клуба. Оттогава вътрешното министерство на Азербайджан не му разрешава за напусне страната, макар че договорът му е изтекъл в края на миналата година, както и разрешението за престой.

 „Георги се е обърнал за помощ към всички оторизирани институции в България. Изпратил е писма до Народното събрание,  Президенството, МВнР, Министерството на правосъдието, българското посолство в Азербайджан, писал е и до български депутати, но до момента няма никакъв резултат“, обясни приятелят на Николов пред Пламен Манушев. Депутатът се ангажира да разговаря с колегите си, до които е адресирано писмото, както и да отнесе проблема до правосъдното министерство.

Георги Николов е роден в Ямбол, завършил е НСА със специалност учител и треньор по тенис. Работил е за австрийска туристическа компания, бил е спортен директор в курорта Албена, началник на отдел „Спорт” в община Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама