Кметът Стефан Радев присъства на откриването на учение на „Ново село“

15:43, 11 апр 16 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Сливен Стефан Радев присъства на откриването на многонационалното тактическо учение "Ответен удар 16" на полигон „Ново село“. В него участват военнослужещи от българските и американските Сухопътни войски. Учението е за сертифициране на Моторизирана пехотна батальонна група и ще се проведе от 11 до 21 април. Целта му е цялостна оценка на готовността на щаба и формированията на групата  за участие в съвместни операции с партньорите  на НАТО.

Премиерът Бойко Борисов откри Многонационалното тактическо учение „Ответен удар 16“ и прие строя на УП „Ново село“. „Убеден съм, че ще покажем на американските ни партньори най-доброто от славните традиции на Българската армия“, каза Борисов.

В учението участват до 740 военнослужещи,  35 от тях са на въоръжените сили на САЩ. Включени са 190 единици бойна транспортна и специална техника.  Участващите военнослужещи на САЩ са от 1-ви батальон на 64-ти бронетанков полк от 3-та пехотна дивизия на силите на САЩ в Европа. 

Моторизираната пехотна батальонна група от състава на Сухопътните войски на Република България е сформирана и подготвена от 2-ра механизирана бригада, усилена с формирования за специални сили, танкови формирования, защита на силите, противовъздушни, психологически операции, разузнаване, гражданско-военно сътрудничество, логистично осигуряване, военна полиция, ВВС и ВМА. Сертификацията на батальонната група ще се проведе от 19 до 21 април. 

Командир на моторизираната пехотна батальонна група е подполк. Тихомир Димчев.

Сред официалните гости на събитието бяха още началникът на отбраната ген.-лейтенант Константин Попов, министърът на отбраната Николай Ненчев, вицепремиерът Томислав Дончев и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама