Искат от кандидатите за омбудсман в Шумен медицинско за психично здраве

15:44, 11 апр 16 25 242 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До 28 април желаещите могат да подават документи за участие в конкурса за обществен посредник в община Шумен. Администрацията и Общинският съвет обявяват конкурс за омбудсман след като четиригодишният мандат на сегашния обществен посредник Иван Капралов изтича.

Документи ще могат да се подават от 14 април в деловодството на общината в непрозрачен плик.

Не е задължително документите за участие в конкурса да се подават лично от кандидата. Това решиха членовете на комисията за избор на обществен посредник. Другото ново сред документите е, че ще се изисква медицинско удостоверение за психично здраве, отделно от медицинското удостоверение за кандидатстване за работа.

Изискват се още молба /свободен текст/ до комисията, диплом за завършено висше образование, свидетелство за съдимост, автобиография и мотивационно писмо, с което кандидатът да покаже отношението си към длъжността и което ще бъде оценявано от членовете на комисията по избор на обществен посредник. Мотивационното писмо трябва да бъде в размер до 2 страници формат А4.

На следващо свое заседание, насрочено за 4 май, 11-членната комисия по избор на обществен посредник ще определи методиката на оценяване на кандидатите, ще насрочи дата за интервютата, ще определи въпросите към кандидатите и ще разгледа техните документи, за да реши дали ще ги допусне до конкурса.

Условията за участие в конкурса предстои да бъдат обявени на сайта на община Шумен и в местните електронни и печатни медии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама