Кристиана Асенова от Търговище с първа награда от национален конкурс в Пловдив

15:45, 11 апр 16 / Култура 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
16 годишната Кристиана Асенова от музикална школа New Voices Търговище спечели първо място на Националния конкурс за изпълнители на забавна песен в Пловдив. Тя участва в творческата надпревара заедно с още една млада певица 11 годишна Диана Петрова.

Общинският детски комплекс на Пловдив за пореден път събра млади таланти от цялата страна на сцената на Военният клуб в града. 13-тото поред издание на Националния конкурс за изпълнители на забавна песен бе открито в присъствието на много музикални дарования, бъдещи звезди, ученици, родители и музикални педагози. Проявата е под егидата на Министерството на образованието и науката, регионалния просветен инспекторат, Община Пловдив и ОДК - Пловдив, Двореца на децата в София, Сдружение "Лъчи" и Естрадно студио "Прима".

Целта на конкурса е да съдейства за откриването на млади таланти и даде възможност за изява на творческите им заложби и дарования, да приобщи младото поколение към българската песен и съвременните тенденции в развитието на популярната музика, както и да се превърне в любимо място за срещи и творчески контакти на децата, занимаващи се с пеене и на техните учители, работещи в системата на образованието.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама