За билет от 4 стотинки возят в Търговище

15:53, 11 апр 16 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Само 4 стотинки за билет ще плащат от днес пътуващите от Търговище до село Момино и обратно. Това съобщи заместник-кметът Валентин Велчев, след като в петък подписа договор с превозвача, спечелил обществената поръчка.

Основанието за рекордно ниската цена е не толкова понижената цена на горивата, колкото високата конкуренция между превозвачите в проведената обществена поръчка, обясниха от пресцентъра на местната администрация.

За поддържане на линията  Търговище-Момино, поради изключително тежки експлоатационни условия и сринат пътникопоток, се полагат 5 % от месечната субсидия за обществени превози на Община Търговище.

„Спечелилият процедурата, ще получи още 5% и по критерия за най-ниска цена”, допълни заместник-кметът Емине Якубова.

„Досега това е най-ниската цена за превоз на пътници в Община Търговище”, заяви Валентин Велчев.

При подписване на договора, с период до 1 януари 2019 г., управителят Сашо Йорданов е заявил, че цената на билета от 4 стотинки ще бъде еднаква за целия маршрут.

По линията има два курса дневно, включително в събота и неделя,  в 6,45 часа и 17,45 часа от жп гарата в Търговище. Във вторник и петък има и обеден курс в 12,45 часа. Маршрутът е от гарата, покрай хлебозавода, по ул.”Васил Левски”, кооперативния пазар, „Смирненски” към кв. “Въбел” и село Момино.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама