Мъж се качи зад волана със смъртоносна доза алкохол, баща му го издаде

15:57, 11 апр 16 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мъж на 52 години е бил заловен да кара в Тервел с фрапиращите 4,31 промила алкохол, съобщават от Областната дирекция на МВР. Той е бил спрян за проверка на 10 април - около 16.50 часа, след като родният му баща подал сигнал в полицията.

Д. Д. подкарал лекия автомобил „ВАЗ”, но бил заловен още в района на дома си. При проверката за употреба на алкохол с техническо средство цифровата индикация отчела наличието на 4,31 промила в издишания от водача въздух. Д. Д. е задържан с полицейска мярка за срок от 24 часа. По случая е образувано незабавно полицейско производство.„

Според известния токсиколог от Добрич доц. Ташо Ташев, 4,3 промила означава много голямо количество изпит алкохол. При такава концентрация се говори за алкохолно опиянение. По думите му, въздействието на алкохола е строго индивидуално за всеки човек, като има случаи, когато и 2 промила може да се изпадне в кома.

Според arsmedica.bg,малките дози алкохол имат възбуждащо действие върху централната нервна система. По-големите – имат наркотичен ефект, а най-големите парализират жизнените центрове. При кръвна концентрация над 4-5 ‰ настъпват гърчове, кома и смърт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама