Общински кметове обсъдиха актуалните проблеми по време на консултативен съвет

16:08, 11 апр 16 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 В Областна администрация Велико Търново се проведе консултативен семинар с кметове на общини на тема: "Актуални предизвикателства пред кметовете на общини от област Велико Търново във връзка с  успешната подготовка, финансиране и изпълнение на публични проекти, като фактор за успешно и устойчиво регионално развитие през програмния период 2014-2020 г.". Областният управител проф.  Пенчо Пенчев приветства участниците и откри семинара. 

От 15.04.2016 г. влиза в сила нов Закон за обществените поръчки, който определя съществени правомощия и отговорности на кметовете на общини в качеството им на публични възложители на обществени поръчки, както и нови отговорности на общинската администрация. На тази тема пръв пред представителите на общините говори лекторът Йордан Татарски - Главен секретар на Министерство на регионалното развитие и благоустройството 2001-2003 г.

"Нормативни правомощия и отговорности на кметовете на общини и общинската администрация за подпомагане и развитие на малките и средни предприятия в общините и полезни съвети за стимулиране развитието на местната икономика." пък беше темата на лекцията изнесена от д-р Стефан Петров - преподавател по международни икономически отношения в Университета за национално и световно стопанство София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама