МВР дава 2.33 млн. за камери в патрулките

16:24, 11 апр 16 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
МВР дава 2.33 млн.лв. с ДДС за оборудването на 300 патрулки с камери, става ясно от обществена поръчка, която е обявило ведомството. В сумата влизат още създаване на интегрирана система за видеонаблюдение, обучение на 70 служители за работа с камерите, монтаж и сервизна поддръжка, доставка на 100 компютърни работни станции, гаранционно обслужване, както и клип и/или мултимедийна презентация за работа с монтираното оборудване в автомобилите.

Видеонаблюдението в колите на КАТ беше въведено от предишния вътрешен министър Веселин Вучков, като миналата година настоящият Румяна Бъчварова отмени заповедта му с аргумента, че не могат да оборудват всички автомобили с камери и микрофони. Идеята беше да се пресече корупцията на пътя сред проверяващите, като само коли с видео трябваше да спират за проверка.

Системата е проект на Главна дирекция “Национална полиция” (ГДНП) на тема “Намаляване нивото на корупция сред патрулната и пътна полиция чрез въвеждане на видеонаблюдение в полицейските автомобили”.

По-голямата част от поръчката е запазена за специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания, които са вписани в регистъра на специализираните предприятия и кооперации на хора с увреждания. Документи могат да подават и други участници, но ако има от посочените, останалите оферти не се разглеждат.

Поръчката е за срок от две години, а критерият за възлагане е най-ниска цена. Офертите ще бъдат отворени на 27 май. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама