Опашка за ваксини в Шумен

16:59, 11 апр 16 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 100 деца се редиха днес следобяд на опашка, за да им направят тест Манту за туберкулоза в поликлиниката в Шумен. Изнервени майки и татковци чакаха заедно с децата си над 2 часа, наложи се да излизат от работа и да освобождават децата от училище.

Родители алармираха в социалните мрежи, че към 14.30 часа днес опашката пред кабинет 306 на 3-ия етаж в ДКЦ-то стигнала до асансьора.

Половин час по-късно репортерска проверка на Topnovini.bg показа, че чакащите са значително намалели. Според  майки от опашката е недопустимо всички да бъдат извикани в един и същи час, а и докторите не започнали да приемат децата в обявения час.

„Забавихме се малко, но после наваксахме в графика. Викаме ги всички накуп, защото всеки флакон съдържа доза за 10 деца и трябва да се използва след отварянето, не може да остава за другия ден”, обясни д-р Веселин Вълков от лекарска кооперация „Биошанс” .

На редовна ваксинация против туберкулоза тази година подлежат родените през 2009 г., 2005 г. и 1999 г. както и родените през 2008 г., 2004 г. и 1998 г. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама