Правят нова оценка за имотите в „Бедечка".

17:01, 11 апр 16 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Външни оценители ще напряват нова оценка за стойността на имотите в „Бедечка”, съобщи Емил Христов, председател на Общинския съвет в Стара Загора. До решението се е стигнало след заседание на извънреден Председателски съвет, свикан по инициатива на  кмета Живко Тодоров.

„Този Общински съвет няма място в спора, който е правен. Нито ние, нито Общината има място там”, коментира Емил Христов. По думите му каквото и решение да се вземе по казуса „Бедечка” то ще е тежко и свързано с огромни средства.

Според Христов, въпросът, който стои пред всички нас е не дали да има парк, а дали да бъдат откупени от Общината имотите на собствениците, за да се създаде парк.

Той предложи защитниците на идеята за парк да се възползват максимално от Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление. Обясни, че Общинсикят съвет не е страна, която може  да инициира провеждането на местен референдум.

Новата оценка за отчуждаването на имотите, както и сумата за пропуснатите ползи от страна на собствениците, ще бъдат ясно до месец, обясни Христов.

Той информира още, че всички документи поискани от Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, са предоставени и тя работи по случая. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама