Масови проверки за въшки в столичните училища

17:32, 11 апр 16 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Масови проверки за въшки в столичните училища започва Столичната регионална здравна инспекция, съобщават от там. 40 екипа на здравната инспекция ще проверяват учениците между 1 и 4 клас. Причината е високата стенен на опаразитеност, отчетена от началото на годината до момента.

Както София Topnovini.bg писа, личните лекари алармираха за истински бум на паразитите в училищата и в детските градини в София. Тогава от здравната инспекция отговориха, че има проблем, но не чак бум, а те са предупредили още в началото на учебната година.

В отговор на запитване на София Topnovini.bg директорът на столичната РЗИ Данчо Пенчев казва, че нямат статистика за разпространението, но от началото на годината са получили 49 сигнала за учебни заведения. Всички са проверени и са взети съответните мерки за борба с паразитите.

От здравната инспекция съветват родителите редовно да проверяват децата и напомнят, че еднократната обработка с препарати не е достатъчна. Те препоръчват гребени, четки за коса и др. аксесоари да минат термична обработка при 50 градуса, спалното бельо – пък поне 70 градуса, както и личните вещи на децата, като шапки, шалове, ръкавици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама