Отново търсят изпълнител на спортния комплекс в „Славейков“, този път за 14 млн. лв.

17:40, 11 апр 16 25 220 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Бургас обяви наново прекратената поръчка за изграждане на спортния комплекс с покрит басейн в ж.к. „Славейков“. Това показва справка на Topnovini.bg. Този път прогнозната стойност е по-висока - 14 млн. лв. При първия опит всички оферти бяха над прогнозната от 10.8 млн. лв.

По първоначална информация, първата поръчка беше прекратена по настояване на премиера Бойко Борисов  заради притеснения за свързаност на кандидатите. Официалното становище на Община Бургас пък бе, че нито един от участниците не се вмества в гласуваната в края на миналата година от местния Общински съвет финансова рамка за поемане на дълг в размер на 11 699 859 лв. с ДДС.

Техническото задание предвижда изграждане на закрит басейн с олимпийски размери, трибуни за минимум 1200 зрители, съблекални за спортистите и помещения за треньори, съдии и журналисти. Сградата ще има още спортно-възстановителен център и зали за обща физическа подготовка и други спортове. В парка на комплекс „Славейков“ се предвижда изграждане на футболно игрище с размери 100/65 метра с настилка, съобразена с изискванията на УЕФА.

Срокът за изграждане е 390 дни.

Оферти и заявления за участие се приемат до 19 май тази година. Те ще бъдат отворени на следващия ден в сградата на Община Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама