"Дунав" шампион в "А" група по тенис на маса

17:46, 11 апр 16 / Спорт 25 713 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мъжете на “Дунав” Русе са официални шампиони за 2015/2016 сезон в А група – Северна България. Това им дава право на участие на бараж за влизане във Висша лига през юли месец срещу отбора на Хасково, съобщиха от клуба.

На 9 и 10 април в залата на "Щип" 4 любителите на малката топка се се насладили на най-добрите състезатели от Северна България. "Дунав" Русе се е представил с най-доброто в лицето на французина Ерик Дюранд, румънеца Габриел Постоака и Стефан Лъвчиев. Треньор на отбора – Петър Петров.

В първия си мач те са победиха втория в класирането – “Етър” Велико Търново с 4:0. Но тази победа не е дошла лесно, защото в състава на болярите личат братя Кесови – Тодор Кесов – многократен шампион на България на мъже и Костадин – бивш национален състезател. Габи Постоака се е наложил над първата ракета Тодор Кесов в напрегнат двубой – 3:2 гейма 11:9 точки.

Втората среща на русенци е била срещу “Комета +” Луковит – миналогодишни съперници в Б група. Чиста победа с 4:0.

В неделя "Дунав" е играл и срещу коравия отбор на “Враца” Враца. Въпреки отсъствието на титулярни състезатели /Калоян Зашев и Мартин Търновалийски/ мачът е бил оспорван. Костадин Ангелов е повел с 2:0 и 6:2 срещу Лъвчиев и само своевременната намеса на треньора Петър Петров с тайм аут е обърнала мача до 3:2.

Последната среща русенци срещу “Роко” Шумен отново е приключила с чиста победа с 4:0. Въпреки това най-атрактивният сътезател на “Роко” Любомир “Брадата” Янакиев е създал проблеми на Габи Постоака, като му е взел и 1 гейм.

“Старите кучета” на регионалната съдийска колегия Митко Йорданов и Николай Ачев са помогнали много на подрастващите съдии. Сред публиката е забелязан и Ара Папазян – един от големите треньори и деятели на тениса на маса в Русе. Турнирът е посетен и от кмета на град Русе Пламен Стоилов.

Всички мачове на отбора са изгледани под зоркото око на Севдалин Вълнаров – директор на “Рубикон Инженеринг” – приятел и благодетел на клуба, без чиято помощ “Дунав” не би могъл да има такъв боеспособен отбор, категорични са оттам.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама