„Салто мортале“ влиза при героя си във Варненския затвор

17:50, 11 апр 16 / Култура 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо 400 лишени от свобода във Варненския затвор ще имат възможност в четвъртък да гледат документалния филм „Салто мортале“, който проследява съдбата на Ангел Генчев. Бившият щангист, шампион с отнето злато от Сеул  ’88, в момента излежава тук ефективната си присъда. Заедно с режисьора Борислав Колев той ще разкаже пред съкилийниците си за снимките, продължили 16 месеца, и ще сподели какви са чувствата, съпътстващи „задното салто“ на живота му – от олимпийския връх до 11-те години по затворническите нарове.

Организаторите от „София филм фест“ вярват, че лентата ще има положителен отзвук сред хората с отнета свобода и ще породи у тях мисли за собствения им погубен живот. Прожекциите в затвора ще са две – сутрешна и следобедна, поради капацитета на залата, както и от съображения за ред и сигурност, тъй като затворниците са диференцирани според тежестта на присъдите им.

Ден преди това, в сряда от 19 ч.,„Салто мортале“ ще бъде показан и в пленарната зала на община Варна. Прожекцията е с вход свободен и дава символично начало на „София филм фест“ за учащи в града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама