От днес влезе в сила новото меню за детските ясли в Добрич

17:50, 11 апр 16 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ново меню въведе от днес Община Добрич. То е обявено на сайта на администрацията и родителите могат да се информират всеки ден за храненето на своите деца. В него са описани освен храните, също техният грамаж и калорийна стойност. Дневното хранене на малчуганите включва закуска, подкрепителна закуска от плод, обяд и следобедна закуска.

Овесени ядки, броколи, корнфлейкс, риба, телешко са сред са сред продуктите, включени в новото меню, в което се избягват тестени изделия, пържени ястия, захар и други висококалорични храни. Децата ще се хранят с пай с пилешко месо, тиквички с ориз, супа от риба със зеленчуци, плодова пита с овесени ядки, печена ябълка, огретен от карфиол, кюфтета на пара, а не пържени, мусака от спанак с ориз и др.

Общината вече обяви, че ще въведе в детските градини и ясли и диетично хранене за децата със специфични хранителни потребности. Според проучване на кметската управа децата, които се нуждаят от специална листа, най-често проявяват алергия. За тях ще се предлагат хранителни продукти без алергени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама