Ангел Джамбазки: Споразумението между ЕС и Турция няма да проработи

18:30, 11 апр 16 / Политика 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Споразумението между Европейския съюз и Турция няма да проработи. В това съм убеден". Това заяви по време на кръглата маса "„Национална сигурност и миграционен натиск: рискове и решения“, която се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“ евродепутатът Ангел Джамбазки.

За доказателство на твърдението си той посочи изявлението на главен комисар Антони Ангелов от сутринта, в което той съобщава, че има заловени 91 лица, които са преминали нелегално границата в рамките на тази нощ. 

"Това простично означава, че Република Турция не спазва това, което е поела като задължение. Виждам заплаха за националната сигурност, защото тази наша съседка създава политически проекти на територията на Република България, опитва се да овладее едно вероизповедание и по този начин се намесва пряко във вътрешните ни работи след като години наред се намесваше непряко, организирайки гласовете на изселниците в Турция в една или друга посока, което е вредно и опасно", коментира Джамбазки.

По думите му, въпросът с нелегалната миграция е най-важния въпрос за Европа и за България в частност. Категоричен е, че има опасност от радикализиране в ромските махали в различните райони на страната. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама