"Дракончета" отиват на камп в "Барселона"

18:38, 11 апр 16 / Спорт 25 501 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Камп в сърцето на един от най-успешните клубове в света - "Барселона" ще изкарат част от възпитаниците на Детско-юношеската школа на ФК "Дунав". Това важи и за някои от момчетата и момичетата от проекта "Драконче" към клуба, благодарение на който децата спечелени за "Царя на спортовете" в детските градини и училищата в Русе са над 1 400.

Спортният лагер от 9 до 16 юли е за момичета и момчета от 8 до 18 г., съобщи днес Меги Николова от сдружението "Космо Футбол", което е основен организатор в пряко сътрудничество с ФК "Барселона". На пресконференцията присъстваха още народният представител Свилен Иванов, зам.-кметът на Русе Иван Григоров, председателят на УС на ФК "Дунав" д-р Симеон Симеонов и всички треньори от школата на "драконите".

Основно лице на инициативата е легендата на каталунците и националния отбор на България Христо Стоичков, а футболист №1 на България за 2006 г. Мартин Петров ще бъде постоянно с децата по време на кампуса.

Лагерът ще включва двуразови ежедневни тренировки на стадиона "Миниестади" на базата "Ла масиа". Освен това участнците ще могат да докоснат и да видят отблизо целият комплекс на ФК "Барселона", включват още основния стадион Ноу Камп, "Палау Блауграна", ледена пързалка, музея и офисите на клуба.

Професионални оценители на млади таланти от Барселона ще наблюдават играта на всяко дете, а в края на кампуса, малчуганите ще получат специална диплома, удостоверяваща участието им в тренировките на "блаугранас", както и официален тренировъчен екип на клуба, за който в момента играят звездите Лионел Меси, Неймар, Дани Алвеш, Жерар Пике, Луис Суарес, Серхио Бускетс, Андрес Иниеста и др.

Крайният срок за записване е 30 април, а вече немалка част от ограничените на брой места е заета. Съдействие в тази посока ще осигуряват и треньорите в школата на "Дунав".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама