Хирургът и онколог д-р Братованов преглежда безплатно пенсионерите от област Добрич

19:26, 11 апр 16 25 4751 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Безплатни профилактични прегледи за пенсионерите от област Добрич организира д-р Илиян Братованов - лекар специалист - хирург, онколог, мамолог.  В дните до 13 май, включително, той ще преглежда не само в кабинета си в областния град, но и по общини, като негови колеги му предоставят кабинетите си за целта. Пред Topnovini.bg д-р Братованов сподели, че идеята се е породила от желанието на омбудсмана Мая Манолова да се помогне на възрастните хора в навечерието на светлия християнски празник Великден. Припомняме, че Манолова инициира кампанията „Великден за всеки“ за набиране на средства за закупуване на ваучери за пенсионерите, които няма да получат Великденски добавки.

Д-р Братованов е взел за себе си решение да извършва безплатни профилактични прегледи на всички пенсионери в Добрич и областта. Той вече е започнал от началото на април. Първите му пациенти, които са се възползвали от тази възможност са били глухоняма жена и  нейната придружителка. Това, че лекарят –специалист е извършил безплатен профилактичен преглед ги е накарал да си тръгнат от кабинета му щастливи, което носи удовлетвореност на медика. Той се надява, че може и други негови колеги, които имат сили за това, да го направят.

Медицинските прегледи включват ехографии на щитовидна жлеза, коремни органи, на гърдите при жените и на простатната жлеза при мъжете.

Те ще се осъществяват без предварително записване по следния график / За Балчик  - предстои уточняване на датата/:

 В Добрич до 15 май – всеки понеделник от 09.00 до 12.00 часа, във вторник от 14.00 до 17.00 часа и в петък от 09.00 до 12.00 часа – в кабинета на д-р Братованов в сградата на ТПК „Мир”.

 В Каварна – на 13 април от 09.00 часа в кабинета на д-р Евгени Чобанов.

 В Тервел – на 17 април от 09.00 часа в кабинета на д-р Вълов.

 В Ген.Тошево - на 18 април от 13.30 часа в кабинета на д-р Здравко Иванов.

 В Крушари - на 9 май от 13.30 часа в кабинета на д-р Веселинова.

 В Шабла - на 12 май от 09.00 часа в кабинета на д-р Стоева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама