Попова критикува властите, че не реагирали на изказването на Семих Ялчън

20:15, 11 апр 16 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вицепрезидентът Маргарита Попова изрази недоумение и разкритикува властите, и по-конкретно президентството и Външно министерство, че не са реагирали на изказванията от учредителната конференция на ДОСТ в неделя.

Там зам.-председателят на турската Партия на националистическото действие Семих Ялчън каза, че където се чува турски език, там е и родината. По-рано днес пък Местан цитира български политици, които са използвали израза и упрекна бТВ, че не са отразили форума коректно.

" Кога българската дипломация няма да крета след събитията? Кога ще очертаем ясно националния си интерес и ще го защитаваме пламенно и до край и просветено. Аз също казвам, че където и на този свят да има българи, там е България, там има един малък български свят. Когато, обаче на учредяване на партийно събрание има говорене от чужди граждани по тази тема, ако се изпращат двусмислени или недостатъчно добре разбрани послания, тогава на битово ниво могат да се получат недоразумения, неразбирателства, от които ние всъщност нямаме никаква нужда", смята Попова, цитирана от БНР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама