Промишлени имоти в Бургас излизат на търг за 14,8 млн. лв.

09:07, 12 апр 16 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Имоти в Южната промишлена зона на Бургас излизат на търг за общо 14 884 086 лв., показа проверка на Topnovini.bg. Частният съдебен изпълнител Ивелина Божилова е обявила публичната продан в срок от 13 април 2016 до 13 май тази година.

Имотите са общо 36 сгради и самостоятелни обекти. Те са собственост на солидарните длъжници „Планет дивелопмънтс“, „Сиконко билдинг“ и ипотекирания длъжник „Метални панели и конструкции“. Търгът е за удовлетворяване вземането на взискателя Банка ДСК.

От трите дружества най-известно е името на „Сиконко билдинг“. Това е най-голямата фирма в холдинга „Сиконко“, която осъществява строителна дейност. Холдингът беше създаден през 1998 г., след като двата приватизационни фонда „Сиконко инвест“ и „Булинвест груп“ бяха преобразувани в холдинги и влети в приватизираното държавно предприятие „Сиконко“ АД. В края на 2005 г. цялата структура на холдинга беше декапитализирана. Неговите акционери поискаха смяна на съвета на директорите, след като бе установено източване на милиони от дружеството, което го доведе до състояние на фалит.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама