"Досиетата Панама" разкриха бивш шеф на Петко Сертов с 2 компании на Сейшелите

09:10, 12 апр 16 25 506 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бизнесменът Ангел Божилов, който е съдружник във фирмата за търговия с ток “ОЕТ-Обединени енергийни търговци”, както и собственик и съдружник в различни компании за търговия, инвестиции и охрана, е поредният българин с офшорки, разкрити от „Досиетата Панама“, пише „24 часа“. В международните списъци той се появява с две фирми, които са регистрирани на Сейшелите през месец юли 2002 г. - Ancom Enterprises и AB International.

Ангел Божилов стана известен като работодател на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов преди мистериозното му изчезване през месец декември 2014 г. Тогава Сертов е консултант във фирмата му.

Божилов обяснява пред „24 часа“, че фирмите не са развивали дейност и нямат банкови сметки. По неговите думи те са били създадени в период, когато печалбата в България е облагана с 25%, а когато се въвел плоският данък се обезмислило да развива дейност чрез тях.

Той казва още, че поддържането на тези офшорни компании му струва по около 1000 евро на година. Божилов допълва, че в момента инвестира в оптична мрежа в Южна Африка и обмисля да прави такава и на Сейшелите. Ако това стане, ще използва сейшелската фирма, която е готова и въпреки че няма дейност, има история.

Глобалното медународно разследване разкри с офшорки семейство Евгения и Николай Баневи, семейство Иванета и Петър Манджукови, Тодор Батков, Чавдар Кънчев, както и покойния Стоян Чешмеджиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама