„Ловците на бежанци“ разпалиха дискусия и във Фейсбук

09:16, 12 апр 16 25 268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Ловците на бежанци“ предизвикха сериозни реакции „за“ и „против“ в социалните мрежи. Политици и популярни личности като цяло ги заклеймиха, докато редови потребители не крият одобрението си за действията им.

„На другарите, които се радват на Динко, ще кажа, че плъзне ли се обществото по този улей, един ден такива като него ще преследват социалисти по улиците като врагове на нацията, а останалите ще ръкопляскат. Не е като да не се е случвало. Слабите институции подкопават върховенството на закона, но то нито има алтернатива, нито може да се слага на пауза. Премиерът Борисов е огромна заплаха за държавата, ако не го разбира“, написа в профила си депутатът от БСП и бивш външен министър Кристиан Вигенин.

Експертът Илиян Василев пък критикува премиера Бойко Борисов за похвалата за отрядите, който междувременно се оправда, че думите му са грешно интерпретирани. „Тези "отряди" националисти или ултраси утре ще започнат да арестуват "недоволни" или "инакомислещи" граждани, а току виж се поставили в нечия услуга. Ако има държава тези хора трябва да бъдат у дома си и колчем посегнат да се саморазправят да си получат своето. И да не ми разправят, че било полезно да има отряди за самоотбрана и сигурност. Има си държава - ако трябва тя да ни подготвя за това“, възмутен е Василев.

Според Никола Пенев пък е крайно тревожно, че държавата не само не наказва самоуправците, които с пушка на рамо "охраняват границата", но и ги хвали и насърчава.

Ето и неговото мнение:

Възникват няколко въпроса: 1) Ако се налага частни лица да пазят границата, защо плащаме милиарден бюджет на МВР? Да закриваме.  2) Утре когато същите тези хора с автоматите дойдат в центъра на София да налагат вижданията си за "сигурна държава" какво правим? Аз ви гарантирам, че за тях "сигурната държава" не е добре функциониращо справедливо общество основано на върховенство на писания закон. 3) Толкова ли е безпомощен премиерът, че вместо да вземе да обясни на обществото какво прави държавата във връзка с бежанската вълна, се обляга на банди престъпници с автомати.  4) Всичко това ескалира и няма да мине много време преди да стане някой сакатлък. Ако тези "защитници на родината" убият човек, премиерът пак ли ще им благодари?  5) Тези хора с автоматите, тези човечета, не ви ли зеленеят малко? Къде е ДАНС да види откъде се пръкна тоя ентусиазъм за защита на родината.

На другия полюс са почитателите на Динко:

-Защо може Сергей Станишев да претърпи катарзис и вече променен да води ЕСоциалисти , а Динко и Назимов да не се променят и да пазят границата ! От край време, живеещите в пограничните райони са помагали на гранични войски за опазването на границата ни ! Хвала на такива патриоти !

-Е поне вършат нещо за страната си!А престъпленията, които биха могли да извършат са на заден план!

- Дори и така да е,поне те в случая правят нещо, иначе какво - ей така да стоим със скръстени ръце ли!?

- Като няма държава ще има народни движения за опазването и. И стига сте пищели за тези емигранти, те са нарушители поне по 20 точки от закона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама