Румънски художник се представя с изложба "Апокалипсис" в Добрич

09:33, 12 апр 16 / Култура 25 486 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 18 часа днес в Художествената галерия в Добрич се открива изложба на румънския художник Флорин Михай, озаглавена „Апокалипсис”.

Александра Титу - куратор на негови изложби, споделя: "Композициите от животни на Флорин Михай напомнят на наблюдателя архаични ритуали, жертвоприношения на животни и рицарски турнири, които включват динамични събития с кървави сцени. Фигурите на животни представляват обкръжаващите ни бедствия, врага, а в същото време и придружаващото присъствие на съдбата. Често, спомените за кървавите ритуали избледняват до спортни и приятелски конфронтации. Изображенията на всички същества са теми на същия динамичен принцип, който визуално се тълкува като постоянна игра на прекъсващи или продължителни, цветни или приглушени действия”.

Флорин Мишхай е роден на 13 май 1949 в Тимишоара. Завършил е художествена академия „Николае Григореску”, Букурещ, специалност ”Монументално изкуство”. От 1984 г. е член на Съюза на румънските художници. От 1977 г. участва в общи национални и  международни изложби, и биеналета. Има 11 самостоятелни изложби в Румъния и зад граница. Негови творби притежават частни колекции в Гърция, Германия, Италия, Сърбия, САЩ, Канада, България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама