Политици от ДПС държани 3 часа на границата с Турция

09:39, 12 апр 16 / Политика 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През март политици от ДПС са държани 3 часа на турската граница. Двама кметове, един активист и трима депутати са се обаждали в Анкара за това какво се случва на „Капитан Андреево“. Това заяви по бТВ собственикът на кърджалийския сайт 24rodopi.com Илхан Андай.

„Използван е формуляр за тях, който попълват сирийските граждани. Успели са да влязат в Турция след намеса на наши дипломати”, уточни журналистът. Той не пожела обаче да каже имената им. „Това са около 100 въпроса, които е трябвало да бъдат попълнени”, добави Андай.

По темата за ДОСТ и ДПС, той коментира, че ако тази неделя има избори, Бахри Юмер няма да остане кмет на Джебел. Ако обаче са на 19 май, тогава може би ще се наложи нов разговор.

„Нов разговор ни налага и когато са изборите за нов председател на ДПС и дали Лютви Местан ще се кандидатира за президент. Местан има на своя страна само джебелския кмет там”, уточни журналистът.

Според него между Ердоган и Доган има открит конфликт от години, а появата на ДОСТ се дължи именно на този конфликт. „ДОСТ е сателит на партията на Ердоган. Партия ДОСТ ще я има в България, докато той е жив и здрав”, категоричен бе Андай.

По думите му хората, които подкрепят Ердоган и техните роднини в България може би ще подкрепят ДОСТ. Според него пък мюфтиите работят за създаване на структури. Журналиста бе категоричен, че Лютви Местан ще бъде Делян Пеевски в българския политически живот, ако не приложи нова стратегия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама