Разработен е нов правилник за "Общински пазари" в Добрич

09:47, 12 апр 16 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Добрич обяви публично обсъждане на Правилника за организацията и реда за ползване на Общинските пазари. С Правилника се уреждат обществени отношения, които са свързани с предмета и обхвата на дейността на общинските пазари на територията на общината, реда за ползване на обектите, видовете такси, правата и задълженията на Общинско предприятие „Общински пазари”, правата и задълженията на търговците и работното време и пропускателния режим на територията на общинските пазари в град Добрич.

В докладната си записка кметът Йордан Йорданов посочва, че в Общината е постъпи Одиторски доклад, който е изготвен във връзка с извършена проверка на дейността, счетоводните документи и регистрите на Общинско предприятие „Общински пазари” при Община град Добрич, за периода от 01.01.2014 г. до 30.06.2015 г.

Съгласно направено заключение от одиторите, процесът по организацията и събиране на приходите от пазари и терени общинска собственост е необходимо да се оптимизира и същият да бъде регламентиран само в един нормативен акт.

Според кмета, необходимо е нормативните актове, които уреждат дейността на общинските пазари след анализ да се систематизират и да се създаде един нормативен акт, в който да се уредят подробно всички обществени отношения, които възникват и са свързани с дейността на общинските пазари на територията на общината. В тази връзка със заповед от 18.01.2016 г. е било наредено да се сформира работна група от общински служители, която да анализира текстовете на нормативните актове и да се състави проект на нов Правилник за организацията и реда за ползване на общинските пазари на територията на общината, в който да бъдат обхванати всички обществени отношения, които са свързани с дейността на общинските пазари на територията на общината. По този начин ще се улеснят производителите и търговците, които извършват търговска дейност на територията на пазарите и няма да е необходимо да познават всички нормативни актове на общината, които са свързани с дейността им. От друга страна ще се облекчи и работата на администрацията и общинското предприятие. Комисията посети търговците на ЦКП в град Добрич и се запозна с всички искания и желания на работещите на пазара. След като приключи работа, в срок беше представен проект на нормативен акт, който до голяма степен удовлетворява всички желания на търговците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама