“Айкикен“ Русе чества четвърт век

09:51, 12 апр 16 / Спорт 25 1839 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спортен клуб "Айкикен" - Русе отбелязва 25-ата година от своето създаване

Юбилейната за клуба година се отбелязва по много специален за членовете начин – през цялата 2016-а са организирани многобройни и разнообразни семинари, открити тренировки и лагери.

През месец февруари се проведе голям международен семинар по Маркайда Кали с гост Дъг Маркайда – основател на стила.

В началото на април се проведе международен семинар с гост Неби Вурал Сенсей - VII дан. Гости и участници на семинара бяха айкидоки от Турската айкидо федерация, Евразия айкидо федерация, Българска федерация по Реално Айкидо, клубове от Бургас, София и Велико Търново. На татамито имаше повече от 80 айкидоки.

Клубът е създаден през 1992 год. от арх. Илиян Владимиров - I дан. Към настоящия момент председател на СК "Айкикен" е д-р Цветан Трендафилов - V дан. В годините на своето развитие клубът създава стабилна тренировъчна програма и методика, съобразени с изискванията на Японската федерация по Айкидо - Айкикай. СК „Айкикен” е асоцииран член на Българска Айкидо Федерация, която е единственият оторизиран представител на Айкикай-Япония за България.

Русенската школа е подкрепяна и официално призната за компетентна и квалифицирана в подготовката, която всеки трениращ получава. Клубът също така поддъжа много добри контакти със световно известни майстори по айкидо и пекити тирша кали, като ежегодно организира семинари с тях. Това са Неби Вурал сенсей VII дан председател на международната организация „Eurasia Aikido Federation”, представители на стила Реално айкидо, Markaida kali, които подпомагат за подобряване техничекото ниво на клуба.

Айкидо е изкуство със защитен характер и учи хората на дисциплина, самоконтрол и обогатява общата им култура, като им дава възможност да се докоснат до далечната и различна за българите култура на Япония и самураите.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама