Дани Каназирева: Наредбата за паркиране ще предизвика много конфликти

10:05, 12 апр 16 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Правилата за паркиране срещу такса от 15 лева, предложени от администрацията за обсъждане, са неясни, непълни и ще предизвикат много конфликти сред хората. Това заяви председателят на ППГОС „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева по повод проекта на Наредба за изменение и допълнение на Наредба за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост.

"В промените на нормативния акт не се посочва какви точно терени ще се предоставят за платено паркиране – общинска, частна или общинска публична собственост, междублокови пространства,места, отредени за зелени площи, но превърнати в паркинги, или части от улици. Указано е само, че разрешение за ползване на паркоместо без гараж ще се издава съгласно проект за благоустрояване на общинския терен, одобрен от главен архитект на района и реализиран от районната администрация", каза още Каназирева.

"Ако под тази завоалирана формулировка се имат предвид паркинги, би било уместно това да се конкретизира, за да не се заблуждават хората. Не е уточнено и какво се подразбира под благоустрояване – заравнена с багер пръст пред жилищния блок, терен с настилка от чакъл или асфалтирано пространство с улично осветление", допълни председателят на ППГОС „Съюз за Пловдив“ .

"От допълненията в Наредбата не става ясно как ще се предоставят местата за паркиране - с конкурс, на търг или по втори начин, както неведнъж се е случвало с преместваеми обекти и в частност с гаражите. Ако пред жилищен блок има „благоустроен общински терен“ за 10 места, а кандидатите са 30, на какъв принцип ще се издават разрешения", пита Каназирева

"Предложените правила не дават отговор на още един съществен въпрос – по какъв начин гражданите, получили паркоместо, ще  си го пазят. Колчета ли ще слагат, скоби ли, знаменца или всеки ден  ще викат паяк, каквито варианти бяха споменати в Община Пловдив", счита Каназирева.

Според нея процедурата трябва да се прецизира от юридическа гледна точка. Важен въпрос по думите на Каназирева е и за какво ще се разходват 15-те лева, които община Пловдив предлага да се събират от гражданите.  

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама