Изложба „Поляците в и за независима България“ в Русе

10:09, 12 апр 16 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Доходното здание Катажина Деда– завеждащ Консулски отдел към Посолството на Република Полша в София, откри експозицията „Поляците в и за независима България“. Събитието е уважил доц. д-р Стефко Бурджиев – областен управител на Област Русе.

Катажина Деда отбеляза, че с радост представят на вниманието на Русенската общественост настоящата изложба, която представлява дългогодишен труд на Консулския отдел на Посолството, свързан с полските следи в България след Освобождението и запечатване на техния принос в следосвобожденските процеси, съобщават от Областната администрация.

Тя е изразила надежда, че изложбата ще се срещне с голям обществен интерес и ще допринесе за развитието на културния обмен между двете страни. Доц. Бурджиев поднесе красив букет цветя на г-жа Деда. В неформален разговор помежду си двамата говориха за социално-икономическото развитие на двете държави през годините.

В хода на разговора, бе засегнат въпросът за засилване на сътрудничеството между България и Полша. В този контекст, доц. Бурджиев пое ангажимент да окаже необходимото съдействие на Деда за откриване на Почетно консулство на Полша в Русе.

Двамата са разменили контакти и останаха на разположение за последваща комуникация по темата, съобщават още от Областната администрация. Изложбата „Поляците в и за независима България“ в периода 1-10 април беше показана в Русенския университет „Ангел Кънчев“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама