394 нови студенти ще приеме Медицински университет-Плевен за следващата академична година

10:18, 12 апр 16 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Медицински университет - Плевен ще приеме общо 394 нови студенти за академичната 2016 / 2017 г. Това съобщиха от пресцентъра на учебното заведение.

От новоприетите 294 ще запишат редовна форма на обучение и 100 в задочна. От тях 74 ще бъдат студентите в специалностите, водещи до придобиване на степен „Професионален бакалавър“ към Медицинския колеж – „Медицински лаборант“, „Рентгенов лаборант“, „Помощник-фармацевт“ и „Социални дейности“.

Предложените места по държавна поръчка за бакалавърските специалности са общо 130 – за „медицинска рехабилитация и ерготерапия“; „Опазване и контрол на общественото здраве във факултет“ „Обществено здраве“; както и за „Медицинска сестра и акушерка“ във факултет „Здравни грижи“.

Местата за бъдещи лекари са 90 по държавна поръчка, като висшето училище признава за конкурсна оценка отличния резултат над 5,50 от олимпиади по биология и химия. Оценките от конкурсните изпити по биология и химия за „Медицина“ ще важат и за първия прием от 30 места по държавна поръчка за специалност „Фармация“, който ще бъде обявен за редовната изпитна сесия.

За пореден път висшето училище предложи непроменен брой места за прием по държавна поръчка на български студенти за новата академична 2016/2017 година. В същия размер се запазват и таксите на обучение на новопретите студенти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама