Община Плевен започна третирането срещу кърлежи и бълхи

10:21, 12 апр 16 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От миналата седмица Община Плевен започна третиране на зелените площи, детските площадки и пясъчниците срещу кърлежи и бълхи. Това съобщиха от пресцентъра на администрацията.

Във връзка с кампанията по пролетно почистване на града, която бе инициирана от кмета Георг Спартански, до момента са подадени 12 заявки от граждани за получаване на чували, ръкавици и разполагане на допълнителни контейнери.

Плевенчани се организират по съседски и в социалните мрежи за почистване на междублоковите пространства и тези в паркове и музеи, казаха още от общината.

Кметът също обяви, че отново ще се включи – този път в насрочената за 30 април акция, която ще се проведе в Скобелевия парк и покрай Панорамата. За целите на почистването чували и ръкавици могат да се заявят и получат на тел. 064/881 213 и 064/881 336 – стая 25. При необходимост гражданите могат да направят заявки за поставяне на контейнери и на други места.

Общинската фирма „Паркстрой” ще предоставя дръвчета на онези, които искат да озеленят пространствата около жилищните сгради и дворовете си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама