Авиационни инженери, завършили в Пловдив, масово работят в "Луфтханза"

10:43, 12 апр 16 25 640 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-големият потребител на пловдивските авиационни кадри в момента е немската компания „Луфтханза техник“, базирана в София. Там работят над 60 авиоинженери, завършили специалността “Авиационна техника и технологии” в Техническия университет - филиал Пловдив. Над 500 авиационни инженери, като всички намират работа и работят по специалността си на български и европейски летища, както и в машиностроителни предприятия, са обучени досега в Техническия университет - филиал Пловдив.

“Имаме уверението на фирма „Луфтханза техник“, че получават от Пловдивския технически ВУЗ най-добрите си кадри, но студентите ни работят не само там. Пловдивски авиоинженер, който завърши при нас бакалавърска степен с випуск 2015 започна веднага работа на летището в Мюнхен. Важното е, че сме постигнали практически нулева безработица за всички наши випускници, като стопроцентово те работят като авиоинженери и машинни инженери” , , каза проф. д-р Добрин Сейзински - ръководител на катедра “Транспортна и авиационна техника и технологии” във ТУ-Пловдив.

Петнадесет свръхлеки самолета ще посрещнат студентите от Техническия университет - филиал Пловдив на днешния ден на авиацията, който е и ден на тяхната специалност “Авиационна техника и технологии”. Студентите също ще представят своите авиоинженерни и летателни умения със създадени и управлявани от тях безпилотни самолети. Авиационните разработки на студентите обаче могат да се издигнат във въздуха само при добро време, уточниха от Техническия университет - филиал Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама