Собственици на заведения по Ларгото искат облекчение от такса "тротоарно право“

10:51, 12 апр 16 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Собственици и наематели на заведения по главната улица в Сливен  поискаха премахване на такса за „тротоарно право“ за  месеците април и октомври, защото почти не използват масите през тези два месеца. Това стана по време на среща с кмета на общината Стефан Радев и зам.-кмета по финансите Румен Иванов.

Кметът обясни, че  администрирането на таксата е заложено в Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и предоставяни права на територията на община Сливен. В нея е посочено, че таксите за заета площ от обектите се заплащат за периода от 1 април до 31 октомври /летен период/, освен ако не се ползват целогодишно. Таксата за квадратен метър на месец е в размер на 7.50 лева.

„Всякакъв компромисен вариант би бил в нарушение на Наредбата. Този въпрос се решава от Общинския съвет", каза кметът.  "Финансовото положение на Общината е такова, че ние нямаме възможност да отстъпим от което и да е перо. Нашата амбиция е да направим средата по-благоприятна за бизнеса", допълни Радев и припомни, че администрацията подготвя наредба за насърчаване на инвестициите. 

Представителите на заведенията заявиха, че ще подготвят предложение писмено искането си и ще го внесат за разглеждане в Общинския съвет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама