Голям интерес привлече трудовата борса за Европейския ден на работодателя в Русе

10:59, 12 апр 16 25 243 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 30 представители на бизнеса от региона, работещи в сферата на машиностроенето, енергетиката, химическото, мебелното и конфекционното производство, информационните технологии, търговията, хотелиерството и ресторантьорството участват в днешния Европейския ден на работодателя - 12 април. 

В Русе Европейският ден на работодателя се провежда във Военния клуб, ул. "Одрин” № 4, и още в началните си часове привлече огромен интерес от предимно млади хора. Очаква се в общата трудова борса да участват и най-малко 300 търсещи работа лица, коментираха участниците във форума. Те и работодателите – предимно малки и средни предприятия, имат възможност „лице в лице” да се договорят за заемане на работни места, да се информират и да получават допълнителна информация за предоставяните в териториалните поделения на Агенцията по заетостта услуги, има и специален щанд за предлаганите възможности от мрежата за европейска заетост EURES.

Участници в събитието, което се провежда за първи път по инициатива на мрежата на Европейските обществени служби по заетостта (PES), са още Русенският университет – Кариерен център; Областният информационен център – Русе и Военното окръжие – Русе. Агенцията по заетостта организира у нас Европейския ден на работодателя под мотото „Силно партньорство за успешен малък и среден бизнес!”. България се включва в инициативата с провеждането на трудови борси в четири градове на страната – София, Пловдив, Бургас и Русе.

Европейският ден на работодателя се провежда във всички европейски страни. Организира се от обществената служба по заетостта на всяка държава-членка, като се акцентира върху националните приоритети в областта на заетостта и пазара на труда. Инициативата включва събития, свързани с насърчаване участието на работодателите при осигуряване на заетост и интегриране на безработните лица на пазара на труда. Фокусът тази година е върху малките и средни предприятия и има за цел да насърчи сътрудничеството между работодателите и обществените служби по заетостта. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама