КЗК прекрати поръчка на Община Созопол за доставка на храна

11:01, 12 апр 16 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразно решение на кмета на община Созопол за класиране на участниците и определяне на изпълнител на обществена поръчка с предмет „Доставка на хранителни продукти за нуждите на звената, финансирани от общинския бюджет в Община Созопол” по обособени позиции.

Проучването е установило, че комисията за провеждане на процедурата е допуснала съществено нарушение, като не е предложила на представители на участниците, присъстващи на откритото заседание при отваряне на ценовите предложения от Плик № 3, да подпишат офертите на останалите участници, съобразно нормата чл. 69а, ал. 3 от ЗОП. В случая законодателят е предвидил да се даде възможност на участниците да се запознаят с представените конкурентни предложения на хартиен носител, като с подписа си удостоверят, че стойностите, заложени в тях, отговарят на оповестените от комисията.

Според КЗК е налице съществено нарушение при провеждане на процедурата, което не може да бъде отстранено, поради което същата следва да бъде прекратена по всички обособени позиции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама