Расате: Държавата не може да защитава границата, затова идват доброволните отряди

11:09, 12 апр 16 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Когато държавата е в невъзможност да защитава собствената си граница, се явяват такива отряди".Това заяви пред Нова тв лидерът на БНС Боян Расате по повод доброволните отряди, които задържат мигранти.

"Чух премиерът да казва своите похвали към тези отряди, след това му беше вменено да се извинява. Не разбирам защо един човек, избран да защитава интересите на хората, трябва да се обяснява. Той е избран от тези хора, не от бежанците. Превишаване на правата значи да хванеш някого в гората, да го биеш, изнасилваш", обясни Расате.

Според него когато терористът минава държавна граница, той отива някъде с мисия, няма да се занимава с първия селянин, който му се изпречи. За това има закон, държавна граница, КПП-та.

По думите му всеки гражданин, който е свидетел на престъпление, в т.ч. и минаване на държавната граница, е длъжен да уведоми органите на реда за извършване на престъпление.

Расате анализира и защо се появява проблема с гражданските арести: „На първо място това е фундаменталното схващане на демокрацията, че всички хора са равни и имат равни права. Последиците от това погрешно схващане дават своето отражение, а именно, че всеки глупак има право на мнение. Второто по-лошо мнение е, че мнението на всеки глупак е равнопоставено с това на хора, които са специалисти по национална сигурност”.

На финала националистът обобщи: „Ако приемем, че България е една болница, която би трябвало да се управлява от квалифициран персонал, то България в един даден момент вече се е превърнала във ферма, в която управлението се е иззело от прасетата, санитарите и чистачите. Най-алчните прасета са все по-нагоре в пирамидата на управление. Как искате от прасета, които управляват тази болница, превърнали я във ферма, да дават адекватни решения на проблеми, свързани с националната сигурност”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама