Румен Петков: Законът на Бъчварова е тест как да сринем МВР

11:15, 12 апр 16 / Политика 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Приемането на проектозаконa за МВР на вътрешния министър Румяна Бъчварова няма да е тест за депутатите от ГЕРБ, а ще бъде тест как да сринем МВР след 6-7 години, в които само режем. Това каза Румен Петков от АБВ по бТВ. По думите му законът не трябва да влезе на иант в пленарна зала

Бъчварова не е била бламирана при провала на предложените от нея промени в Закона за МВР на парламентарна комисия, но текстовете не са били коментирани с политическите сили в Народното събрание, каза още Петков. Според него в системата на вътрешното министерство има сериозно напрежение, изразено в солидни и аргументирани позиции на синдикатите в МВР и полицейската академия.

"Всички сме убедени, че реформата в МВР е необходима, но няма ясна и аргументирана диференциация на труда, който се полага в МВР" , коментира Петков. Той каза още, че липсва диалог между правителството и парламентарните групи и това е проличало отновно в това, че Бъчварова не се е срещнала с депутатите да обсъдят промените в силовото ведомство.

Според него действията на доброволческите отряди са противозаконни, но е неадекватно да разчитаме, че на всеки 100 метра ще има граничар, който да пази. Гражданските арести придобиха популярност в последните месеци, след като два отряда доброволци заловиха мигранти близо до българо-турската граница.

Последният случай на „граждански арест“ се прочу, след като беше пуснат клип във фейсбук със заловени мигранти, вързани със „свински опашки“, в края на миналата седмица. Той беше коментиран и от премиера Борисов, поради което пък Българският хелзинкски комитет подаде сигнал срещу него до Главния прокурор Сотир Цацаров. В дискусия за това дали подобен арест е законен или не започна в социалните мрежи и между депутати.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама