Мол „Странд“ труден за продаване – цената му се срина до 12 млн. лв.

11:40, 12 апр 16 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пореден опит за продажба на мол „Странд“ в Бургас прави частният съдебен изпълнител Янко Бъчваров. Той пак е обявил на търг парцела на търговския център от 29 114 кв.м., показа проверка на Topnovini.bg. Този път началната цена на имота е 12 млн. лв. Това е многократно по-малко от обявените първоначално 33.3 млн. лв. през октомври миналата година. Последва търг за 26.6 млн. лв., отново неуспешен, после цената падна още, но купувач така и не се намери.

Продажбата на мола беше поискана заради дълг от 448 хил. лв. под формата на неплатени местни данъци и такси. Върху имота има две ипотеки от 2011 г., като кредиторите са британската непублична компания VFT Ltd. и фалиралата Корпоративна търговска банка (КТБ). Ипотеки в КТБ е имало на името на мажоритарния собственик Зет Би Ес, който държи 66 % от акциите, но те са били заличени още през 2007 г. Останалите 34 % в компанията се притежават от близката до КТБ фирма "Вивес".

"Странд" беше построен като първия и единствен досега мол от открит тип в България. Строителството му започна през 2011 г. и продължи две години, като по различни оценки в проекта са инвестирани над 40 млн. евро. Търговският център спря да работи след фалита на КТБ през 2014 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама