Кметът на Пловдив бесен на фирмата, собственик на тютюневия склад

11:53, 12 апр 16 25 222 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Пловдив Иван Тотев е много ядосан на дружеството "Одрин 8" – собственик на полусъборения тютюнев склад, което е поискало Община Пловдив да укрепи останките от сградата. Фирмата е изпратила писмо, с което уведомява администрацията, че не е спазила указания срок, в който сама е трябвало да извърши укрепването, и по закон при това положение общината трябва да го направи.  

Това силно разгневило градоначалника, каза самият той днес, защото очаквал при цялата обществена реакция собствениците да се държат "като нормални хора с гражданска съвест".

Според Тотев фирмата дължи на Община Пловдив около 17 хиляди лева за данък сгради и заради това има запорирани сметки. Кметът е категоричен, че веднага ще започне процедура за събиране на дължимото. Едновременно с това ще стартира бързо обследване на моментното състояние на останките от сградата, за да може да се прецени как точно да се укрепи. Заместник-кметът Димитър Кацарски трябва да докладва какви са законовите възможности за реакция на Общината и ако няма други възможности, ще трябва наистина да се направи укрепването, като средствата за това ще бъдат начислени за сметка на собственика.

"Нито познавам, нито знам, нито ме интересува кои са собствениците, единствено кореспондираме чрез техния адвокат Георги Илчев", каза още кметът.

Тотев уточни, че за дейностите по укрепването ще бъдат вложени минимални средства. Точната сума ще стане ясна след обследването.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама