Фентъзи операта "Хофманови разкази" за първи път в Пловдив

12:01, 12 апр 16 / Култура 25 268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фантастичната опера в три действия "Хофманови разкази" за първи път може да бъде видяна на пловдивска сцена, съобщиха организаторите.

Продукцията се осъществява в сътрудничество с Македонската опера и балет в Скопие, под ръководството на известната режисьорка Урсула Хорнер. "Трябва да привлечем хората, които стоят пред телевизорите и ходят на кино и трябва да вкараме операта във визуалния свят, в който живеем. Хората не знаят да слушат", сподели Хорнер.

Спектакълът "Хофманови разкази" на Жак Офенбах позволява да бъде подготвен в детайли с личната свобода на интерпретация на изразни средства на режисьорката. Тя сподели, че има нов поглед върху ролите и идеята е претърпяла развитие от последните й представяния на сцена в Скопие и Русе.

Ролята на Хофман ще бъде изпълнена от Костадин Андреев, а мистиката на творбата се дължи на четирите превъплъщения на злото на Михаил Пулиев.

Постановъчният екип и солистите на премиерното заглавие споделиха, че операта звучи съвременно и че след тежки репетиции пловдивчани могат да се насладят на това рядко поставяно на българска сцена произведение на 13 април от 19 ч. в Дома на културата "Борис Христов".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама