С пролетен базар и атракционно влакче шуменци ще посрещнат Великден

12:33, 12 апр 16 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Празничен пролетен базар, атракционно влакче и открита сцена подготвя за Великденските празници местната управа в Шумен. Това обяви днес на брифинг зам.-кметът Найден Косев.

Базарът ще бъде открит с тържество на 18 април от 18 часа. До 15 май в пространството на площад “Освобождение” ще има 11 къщички и пет шатри, които ще предлагат на шуменци и гостите на града различни стоки. Има идея в шатрите да се предлага продукция на местни производители на мляко, сирене и други селскостопански стоки. “Всички къщички и шатри вече са наети”, обясни зам.-кметът Найден Косев и добави, че на базара ще се предлагат сувенири и предмети, изработени от местни членове на Камарата на занаятчиите, козунаци, ще се уреждат кулинарни изложби на читалища и детски градини.

На открита сцена, професионални, любителски и детски състави, ще имат възможност да се изявят, като са предвидени ежедневни концерти от 18 до 28 април.

Атракционното влакче също ще бъде пуснато на 18 април. То ще се движи от хотел “Мадара” до Руски паметник и ще има три-четири спирки, които се уточняват в момента. По този повод фирмата собственик се е наела безплатно да ремонтира пешеходната зона на булевард “Славянски”, като на площад “Кристал” се изгражда подход, а паркинга ще бъде коригиран, за да се осигури нормалното преминаване на влакчето. За децата до седем години атракцията ще бъде безплатна, но задължително условие е те да се возят с придружител. Все още се уточнява и цената на билетите за влакчето.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама