Белгия задържа още двама за атентатите в Брюксел

12:58, 12 апр 16 / Свят 25 189 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Белгийската полиция задържа още двама души по подозрение за съучастие и връзки с терористичните нападения в Брюксел от 22 март, съобщи прокуратурата.

Двамата братя Смаил и Ибрахим Фариси са заподозрени в "участие в дейностите на терористична група, убийства вследствие на тероризъм и опити за извършване на терористични убийства", посочват от прокуратурата, цитирани от "Дерниер Йор".

Според прокуратурата те са наели апартамента на улица „Казерн“ в брюкселската община "Етербек". Прокуратурата обяви, че двамата братя Самил Фариси (32 г.) и Ибрахим Фариси (27 г.) са напуснали жилището на следващия ден след двойния атентат в белгийската столица.

Според източници на „Дерниер Йор“, двамата братя са заснети от камера за видеонаблюдение в деня след нападенията на входа на сградата. Двамата се виждат на камерите за наблюдение как се движат с няколко торби.

Белгийските медии съобщават, че именно от този апартамент, който вероятно е служил за скривалище е тръгнал Халид Бакрауи към метростанция „Малбек“, където се взриви на 22 март.

Според информатор на белгийското издание по-малкият брат Ибрахим отричал участието си в атаките. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама