Хайкаджии са същите мутри, от които ревем вече 25 години, смята Николай Хаджигенов

13:01, 12 апр 16 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тези хайкаджии са същите мутри, от които ревем вече 25 години. Просто днес те имат друг враг, който са си посочили. Тези хайкаджии при всяко задържане на бежанци извършват множество престъпления, сред които заплахи, притежание на незаконно оръжие, обир и т.н., а прокуратурата, както обикновено, спи или изпълнява поредната политическа поръчка.

Това мнение изрази в ефира на БНР адвокат Николай Хаджигенов във връзка с поредния клип, в който граждани сформират отряди и “ловят” бежанци в пограничните райони.

“Незаконното преминаване на границата от бежанците не е престъпление. Ако са бежанци, те имат право на убежище”, уточни още адвокатът. И допълни: “Всичко останало е див, брутален фашизъм. Това всеки път е насочено срещу малка група хора, които са различни. Това в исторически план е дъвкано хиляди години”. Той бе категоричен, че “мястото на хайкаджиите е в затвора заедно с каналджиите”.

Адвокат Хаджигенов остро разкритикува главния прокурор Сотир Цацаров. “Ние нямаме главен прокурор, а кардинал, който ходи при Краля-слънце (премиера Бойко Борисов - бел. ред.) да уточняват генералната линия на партията”, каза той.

Според адвокат Хаджигенов липсва базовото разбиране, че моята, вашата, нашата свобода, зависят от свободата на другите. Той се позова на примера с двата милиона българи зад граница, които също са мигранти и никой от тях не е бит, ловен и задържан като животно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама