До края на май трябва да са ясни консултантите за стадион "Пловдив"

13:22, 12 апр 16 25 214 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До края на май трябва да има яснота за екипа, който ще консултира проектирането на стадион "Пловдив", съобщи кметът Иван Тотев. Той припомни, че в общинския бюджет са заделени средства за тази цел.

"Политиката, която анонсирахме за стадиона, е свързана с възможностите за практикуване на всички видове спорт на това съоръжение. Затова дадохме срок на заместник-кмета по спорт Георги Титюков да ни предложи хора или от БФС, или най-добре от УЕФА, както и от Олимпийския комитет, за да ни консултират", коментира кметът. По думите му трябва да бъде подготвено проектно предложение с минимална цена.

"Не гоним стандарти за олимпийски игри, а искаме да възстановим едно спортно съоръжение, което да позволява домакинство на големи състезания. Искаме да бъде евтино, но пък да можем да вкараме клубовете да тренират и да имаме мачове от нашия шампионат. Ако пък примерно "Ботев" отиде на полуфинал за шампионска лига, Общината ще плати транспорта на всички пловдивчани до Белград или Букурещ, обещавам ви го официално", каза още кметът.

Тотев припомни, че се чака и конкретно предложение от собствениците на футболния клуб "Локомотив" за концесията на стадиона в "Лаута". "Чакаме официално предложение и за стадион "Локомотив", но нарочно не взимам позиция. Мълчанието не трябва да се приема като знак за съгласие.

Чакаме да се внесе писмено предложение и чак тогава ще се произнесем", коментира още кметът. Според него, когато "на маса се говори за 40 милиона инвестиция, а търсиш ОП "Чистота" да ти изчисти стадиона след мача", трябва да се гледа критично. Той припомни, че единственият ангажимент, който е поел към клуба, е след като бъде внесено предложението, да го входира в Общинския съвет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама