Първи снимки на Салах Абдеслам от затвора в Брюж

13:30, 12 апр 16 / Свят 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В белгийските медии се появи снимка на Салах Абдеслам от затвора в Брюж, където е задържан от края на март.

На кадъра основният заподозрян за атентатите в Париж от 13 ноември изглежда уморен, със сенки под очите, дълга брада и облечен с размъкнат черен пуловер.

Фламандският вестник „Нюзблад“ цитира изказването на един от пазачите на Абдеслам, който казва, че той е „пример за затворник“, „добро момче, което има апетит“.

Изданието отбелязва още, че доскоро „най-издиваният човек в Европа“ е пазен по 8 часа на ден от надзирател.

Припомняме, че 26-годишния терорист Абдеслам се намира в подземна килия в затвора на град Брюж.

„Салах Абдеслам се намира в единична килия под земята, в нея няма прозорци с решетки, а само лампа на тавана. Цялата мебел в килията е закрепена за пода. В това помещение той прекарва 23 часа в денонощието“, заяви дни след задържането му директорът на затвора.

В килията има телевизор и Абдеслам има право да поиска транзистор, но само денем. Той няма никакви връзки с външния свят. Контролът в килията е толкова плътен, че дори водата в тоалетната чиния се пуска от бутон, който е извън килията и се натиска от надзирателя.

Абдеслам може да бъде посещаван само и единствено от адвоката си. Всеки половин час надзирателят проверява през прозорчето килията. За по-добър оглед той може да включи неоново осветление в нея.

Затворът в Брюж е известен с това, че е един от най-добре охраняваните в Белгия. Килиите там са с двойни врати, всички мебели са заковани за пода или стената. Телевизорите са поставени в плексигласови кутии. Всички предмети в килията се проверяват ежедневно, за да се гарантира, че затворникът или друго лице няма да бъдат наранени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама