Четири проекта за публично обсъждане предлага Община Добрич

13:32, 12 апр 16 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община град Добрич предлага на гражданите да се включат в публично обсъждане на четири нови проекта.

Единият от тях е Стратегията за развитие на социалните услуги в община град Добрич (2016 – 2020г.), разработена в изпълнение на чл. 19 от Закона за социално подпомагане и чл. 36б от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане. Документът обхваща развитието на социалните услуги в община град Добрич за период от 5 години. В него са очертани приоритетните направления, целите и дейностите, както и разкриването на конкретни социални услуги за всички възрасти и уязвими групи от Община град Добрич.

Вторият проект е Наредбата за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги. С нея се уреждат отношенията, свързани с определянето и администрирането на местните такси и цени на предоставяни на физически и юридически лица услуги, реда и срока на тяхното събиране на територията на Община град Добрич. Изготвеният проект за изменение и допълнение на наредбата е разработен от работна група, определена от Кмета на Община гр. Добрич със Заповед № 320/17.03.2016г.

За публично обсъждане се предлага и Наредбата за изменение и допълнение на Наредба за осигуряване на обществения ред, поддържането и опазването на общинската собственост и околната среда. Измененията в наредбата се отнасят основно до Глава Пета Строителство, в която е уредено изпълнението на строителни или ремонтни работи, свързани с разкопаване на терени общинска собственост - улични и тротоарни настилки, вътрешно-квартални пространства, площади, зелени площи и други. В досега действащата наредба извършването на дейността се осъществява в разрешителен режим – Община гр. Добрич, като собственик, издава на заявителите Разрешение за прокопаване на общински терени.

Четвъртият проект, който също трябва да бъде обсъден е  Правилникът за организацията и реда за ползване на Общинските пазари. В него се уреждат обществени отношения, които са свързани с предмета и обхвата на дейността на общинските пазари на територията на общината, реда за ползване на обектите, видовете такси, правата и задълженията на Общинско предприятие „Общински пазари”, правата и задълженията на търговците и работното време и пропускателния режим на територията на общинските пазари в град Добрич.

Публичното обсъждане се обявява до 25. 04. 2016 г. включително.Гражданите могат да дават мнения и  аргументирани предложения на адрес: [email protected].

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама