Оставиха в ареста крадец на злато

13:45, 12 апр 16 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Постоянна мярка „ задържане под стража” постанови Старозагорският районен съд спрямо рецидивист за кражба на златни накити по  искане на Районна прокуратура Стара Загора.

Никола Б., на 28 години от  Димитровград, привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че в съучастие с две неустановени лица, като съизвършител, чрез разрушаване на прегради, отнел чужди  движими вещи, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив - престъпление по чл.196, ал.1, т.2 от Наказателния кодекс.

При разследването е установено, че на 6 април 2016 г. в село Бял Извор, община Опан, той разбил вратата на частна къща, влязъл в дома и отнел голямо количество златни бижута.

Никола Б. е бил осъждан многократно за извършването на  тежки умишлени престъпления от общ характер, като ефективно е изтърпявал  наложените  му наказание „лишаване от свобода”. Престъпното деяние е извършено в изпитателния срок в размер на 11 месеца и 25 дни при постановено условно предсрочно освобождаване от Затвора в Стара Загора.

Затова и съдиите са преценили, че съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Никола Б. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд Стара Загора.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама