Най-добрите танцьори се събират в Пловдив

13:46, 12 апр 16 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За първи път в България в Пловдив ще се проведе Световна квалификация за най-звездното танцово състезание на планетата ESDU "Dance star". Градът под тепетата е предпочетен за домакин пред кандидатурите на Варна и София.

"Помогна факта, че едни от последните големи шампиони в света са точно пловдивчани. Василена Шопова и Виктор Алеков са многократни световни шампиони на танцовата олимпиада в стил „съвременен танц“. Виктория Илиева също ще защитава титлата си", каза председателят на българската федерация за спортни и танцови дисциплини Кремена Шопова.

Надпреварата ще се проведе в дома на културата "Борис Христов" на 15 и 16 април.

Най-добрите ще спечелят квоти за Световното първенство на планетата в световноизвестния морски курорт Пореч в Хърватска. Международно жури от професионалисти ще оценява участниците. "Не знаем точно колко човека ще се включат в състезанието, за да бъде обективно журито.  Пловдив е най-добрият избор, защото е бъдеща столица на културата. 3 години се борихме за домакинството, а конкурсът "Дъга от таланти" се наблюдава под лупа. След като отстранихме забележките спечелихме", допълни Шопова.

Конкурсът "Дъга от таланти" ще се проведе на 16 и 17 април също в Пловдив. Част от наградите са  стипендии за безплатно обучение в Америка и Италия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама